Linne Ström tvåa på Europatouren. Foto: Bildbyrån

Fyra svenskor topp tio på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

På Europatourtävlingen i Madrid gjorde en stark tävling. Linnea Ström blev bästa svenska på andraplats bakom segraren Ana Peláez. Och bakom Ström var det ytterligare tre svenskor på topp tio.

Spanjorskan Ana Peláez storspelade under tredje rundan på 63 slag och hade ett stort försprång inför avgörandet.

Det försprånget släppte hon inte när tävlingen avslutades. Spanjorskan vann tävlingen på 23 slag under par och var sex slag bättre än tvåan, svenska Linnea Ström, som gick sista rundan på 64 slag.

– Anas prestation är helt otrolig och att hon får göra det på hemmaplan är ännu roligare. Det är väldigt imponerande. Jag tycker jag spelade bra den här veckan och hon är ändå före mig, så det är väldigt bra gjort, säger Ström.

– Det känns helt otroligt. Jag har drömt om det här ögonblicket hela mitt liv och nu kan jag leva min dröm, så jag är väldigt glad, säger Peláez efter tävlingen.

Men Ström var inte den enda svenskan som hamnade topp tio. Linn Grant slutade på 14 slag under par och blev delad sjua. Medan Elin Arvidsson och Maja Stark delade på tiondeplatsen på 11 under par, tillsammans med finländskan Tiia Koivisto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.