Thorbjörn Olesen, dansk golfspelare. Foto: BILDBYRÅN

Thorbjörn Olesen åtalas för sexuella övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Danske golfspelaren Thorbjörn Olesen har åtalats, misstänkt för sexuella övergrepp. Han ska upp i rätten om två veckor.

Det var under en flight mellan London och Memphis, där Olsen spelat en turnering, som den anklagade golfaren ska ha sexuellt ofredat en sovande kvinna. Han greps på Heathrow under måndagen. Till danska tidningen Jyllands-Posten bekräftar nu engelsk polis att Olesen är åtalad.

”Thorbjørn Olesen är dessutom anklagad för att ha varit full ombord på flyget, vilket är olagligt då det kan innebära fara för säkerheten”, skriver den danska tidningen som varit i mejlkontakt med brittisk polis.

Enligt AP har PGA-touren i samband med anmälan kommit med ett uttalande: ”Det är väldigt allvarliga och djupt oroande anklagelser”.

Olesen, som har spelat Ryder Cup och tagit segrar på Europatouren, är anmäld till Scandinavian Invitational 22-25 augusti.

I torsdags uttalade sig Morten Backhausen på det danska golfförbundet om saken.

”Om det är sant är det beklagligt och jag är säker på, utan att känna honom, att Torbjörn också är riktigt ledsen över det inträffade.”

SVT har sökt representanter för det danska golfförbundet som inte vill uttala sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.