En omfattande brand har svept genom klubbhuset på den anrika golfklubben Oakland Hills. Foto: Daniel Mears/AP/TT

Golfklenoder förstörda i storbrand

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand har förstört det 100 år gamla klubbhuset på den anrika amerikanska golfklubben Oakland Hills, i utkanten av Detroit.

I den ikoniska byggnaden fanns oersättliga minnessaker från de nio majortävlingar samt Ryder Cup som Oakland Hills har varit värd för. Klubbens ordförande Rick Palmer tackar räddningstjänsten, som har kunnat rädda en del av klenoderna.

Inga människor rapporteras ha skadats i branden. Hur den startade är ännu inte klarlagt.

Det över 10 000 kvadratmeter stora klubbhuset var en av de största träbyggnaderna i hela Michigan, enligt räddningstjänsten.

– Tiden får utvisa vad som händer härnäst, men vi kommer att gå vidare med syftet att hedra alla dem som genom golfen och sitt arbete gav den här storslagna byggnaden liv, säger Rick Palmer.

Golfklubben Oakland Hills öppnade 1916 och har varit värd för US Open sex gånger, endast två andra golfbanor har anordnat majortävlingen fler gånger. 2004 vann Europa Ryder Cup på dess greener och 2018 vann Padraig Harrington PGA-mästerskapen där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.