Justin Rose ser att hans kvinnliga kollegor drabbas extra hårt under coronakrisen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Golfstjärnan Rose sponsrar damtävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Herrstjärnan Justin Rose och hans fru Kate ser att damgolfen lider särskilt under coronakrisen.

Paret sponsrar därför en serie brittiska proffstävlingar, som startar senare i juni.

Rose Ladies Series inleds den 18 juni och består av totalt sju tävlingar. En av dem ska spelas på Royal St Georges, där herrarnas British Open var inplanerad i juli innan coronapandemin satte stopp för den klassiska majorn.

Rose ska själv vara med när herrarnas PGA-tour återupptas utan publik i Texas på torsdag. Damernas motsvarighet i USA, LPGA-touren, planerar däremot inte att starta förrän nästa månad, medan damernas Europatour har sina första tävlingar i augusti.

– Jag är fullt medveten om att jag nu får möjligheten att återvända till jobbet på PGA-touren, men den förmånen har inte damerna, säger Rose till The Daily Telegraph.

Tidningen skriver att paret Rose – Justin vann US Open 2013 och OS-guld 2016 – bidrar med 35 000 pund (drygt 400 000 kronor) i prispengar till serien.

– Det är ledsamt att se att damernas Europatour har drabbats så hårt. I mina ögon känns det orättvist. Min fru Kate och jag kände att det fanns en möjlighet att stiga fram och hjälpa till.

Sagströms coronadagbok: ”Lite svårt med motivationen när det inte finns något slutmål” (31/5 – 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.