Linn Grant är ett slag före Maja Stark på finalen av Europatuouren inför den sista rundan. Foto: Göran Söderqvist

Grant ett slag före Stark i kampen om Europatiteln

Uppdaterad
Publicerad

Inför den sista rundan av finalen på Europatouren i Costa del Sol är Linn Grant ett slag före Maja Stark. Den av svenskorna som placerar sig bäst vinner titeln, Order of Merit.

– Att hålla undan för Maja är viktigare än själva tävlingen, säger Grant.

Delade sexan Grant är före delade nian Stark, bara ett slag skiljer, och den av dem som är först i tävlingen tar hem titeln på Europatouren (med ett förbehåll för att placeringen är tillräckligt högt upp för att ge nödvändiga poäng). Det kommer under alla omständigheter att bli en svensk slutsegrare. Senaste gången som det hände var 2009 när Sophie Gustafson gjorde det.

– Att hålla undan för Maja är viktigare än själva tävlingen, samtidigt vill jag inte tänka på det för mycket, det ska ju inte vara mitt huvudfokus när jag är här utan försöker samtidigt spela mitt spel, säger Grant till det svenska golfförbundet om de kluvna känslorna.

Efter den tredje ronden är Grant sexa på -9 med Stark ett slag bakom på -8. Schweiziskan Morgane Metraux leder på -14. Caroline Hedwall, som bland annat gjorde en eagle, är tvåa på -12.

Ödesdiger miss av Stark på 17:e hålet

När bollen lämnade Maja Starks driverhuvud på det 17:e hålet i tourfinalen Costa del Sol Open såg allt så bra ut. Hon var –10, ett slag bättre än Grant, och hennes drive landade mitt i fairway.

Stark bestämde sig för att gå för greenen på par 5-hålet. Ett ödesdigert beslut. Bollen stack rakt höger och hon var tvungen att droppa. Det skulle kosta Stark två slag, ett ytterst kostsamt misstag.

Både Grant och Stark spelade svagt med 74 respektive 73 slag.

– Det var väldigt frustrerande när jag missade två väldigt korta puttar och sedan kändes det som om jag fortsatte i den djupa dalen. Jag fick inte i någonting, många ”fulingar” med puttar som såg bra ut men som svängde av, säger Linn Grant till det svenska golfförbundet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.