Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant är framme i semifinal i matchspelstävlingen i Las Vegas Foto: TT

Linn Grant vidare till semifinal på LPGA-touren i Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant vinner och vinner i Las Vegas. I natt vann skånskan ytterligare en match på LPGA-touren i Las Vegas. Grant slog schweiziskan Albane Valenzuela i kvartsfinalen efter att ha gjort nio birdies.

Tävlingen spelas i matchspelsfomat, där 64 spelare startade i 16 grupper i onsdags.  Grant vann först sitt gruppspel genom två segrar och en oavgjord match. Sedan fortsatte Grant med att vinna åttondelen igår och nu inatt även kvartsfinalen. Nu väntar thailändskan Pajaree Anannarukarn i semifinalen.

Grant tog initiativet i matchen genom att göra birdies på alla tre par-5 hål på de första nio hålen.

– Par 5:orna är alltid bra möjligheter så det var väldigt positivt att jag kunde utnyttja det, sa Grant, som slår långt från tee.

Det är utmattande att spela två rundor varje dag men Grant säger att hon känner ett visst övertag.

– Jag har spelat mycket matchsspel som amatör så jag är van, säger Grant.

Och inför semifinalen mot 97-rankade Anannarukarn är hon beredd på allt.

– Din motståndare kan slå i vattnet eller slå den direkt i hål, allt kan hända. Du måste ha tålamod och bara slå ett slag i taget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.