Foto: Tristan Jones

Hedwall tillbaka – vann på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Hedwall har inte vunnit en internationell proffstävling sedan 2012. Men under söndagen satte hon banrekord med sina 62 slag och vann därmed i Frankrike på Europatouren.

– Att avsluta med nio under par och att vinna, det hade jag inte väntat mig, säger Hedwall.

Caroline Hedwall har en tung säsong bakom sig på LGPA-touren i USA präglat av missade kvalgränser. Då tog hon flyget över till Europa och Europatourtävlingen i Frankrike – och det blev seger direkt.

Efter en urstark avslutande runda, där svenskan gick på imponerande 62 slag och banrekord, så fick hon kliva högst upp på pallen. Hon vann med två slags marginal ner till sydafrikanskan Stacy Lee Bregman.

”Ville bara klättra”

– Det känns fantastiskt bra just nu. Att avsluta med nio under par och att vinna, det hade jag inte väntat mig. Jag ville bara klättra lite på leaderboarden så det här känns fantastiskt, säger Hedwall.

Hedwall inledde dagen på fyra under par, sex slag efter den ledande danskan Nanna Koerstz Madsen. Men när den 29-åriga svenskan, som stod för nio birdies och resten par, hade en strålande dag, så var det desto jobbigare för danskan som föll tillbaka och slutade delad trea.

Första på sex år

Segern var Hedwalls sjätte på Europatouren och den första segern på sex år. Och den kunde nog inte ha kommit lägligare. Nästa vecka spelas den femte och sista majorn – Evian Championship – dit Hedwall redan var kvalificerad före tävlingen.

Det blev också en delad tredjeplats för Lynn Carlsson, som gick ut i ledarboll med Koerstz Madsen, efter att ha gått på ett under par sista dagen.

För talangen Julia Engström, som ledde efter första rundan, blev det till slut en delad 15:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.