Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Helen Alfredsson inför avgörandet: ”Inte omöjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Den förra golfstjärnan Helen Alfredsson följer amatören Ingrid Lindblads framfart i majorn US Open med förtjusning. Segern är avlägsen men i golf kan allt hända.

– Sju slag är mycket men det är inte omöjligt, säger den tidigare majorvinnaren Alfredsson till SVT Sport.

Det är sju slag upp till ledaren Minjee Lee för både Ingrid Lindblad och Anna Nordqvist, delade fyror, inför den sista rundan på svårspelade Pine Needles i North Carolina. 22-åriga Lindblad är amatör och får inte ens ta emot prispengarna där en fjärdeplats är värd 4,6 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt att Ingrid kunde skjuta 65 slag på en så svår bana, det behövs så lite för att det ska rulla ifrån. Sedan tycker jag att det är ännu mer imponerande att hon kunna hålla sig kvar med två 71-rundor, säger Alfredsson.

Det är långt fram till australiskan Lee i täten men till tredjeplatsen och engelskan Bronte Law är det bara ett slag.

”Nordqvist har ett spel som passar majors”

– Sju slag är mycket men inte omöjligt, men greenerna har blivit hårdare och snabbare och det kan rulla på så det är inte omöjligt, säger 57-åriga Alfredsson som vann majorn ANA Inspiration 1993 och glädjer sig åt att de unga nya tjejerna tar för sig.

– Vi har ju också Maja Stark och Linn Grant som vunnit. Det är så roligt att se, vi behöver lite nya tjejer i svensk golf, säger Alfredsson.

Om Lindblad är amatör har 34-åriga Nordqvist desto mer meriter med bland annat tre majorsegrar, varav två i US Open.

– Anna har en tendens att pegga upp i alla majors. Hon har ett spel som passar majors där hon träffar fairways och greener.

Så vem blir bästa svenska?

– Alltid svårt att säga. Må bästa kvinna vinna, skrattar Alfredsson.

Ingrid Lindblad till SVT Sport inför avgörandet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Lindblad gör succé i US Open. Foto: TT

Svenskorna slår ut 20.01 och 20.12. Till leaderboarden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.