Henrik Stenson. Foto: TT/AFP

Henrik Stenson har spelat klart i US Masters

Uppdaterad
Publicerad

Golfstjärnan Henrik Stenson gick två över par, 74 slag, i den andra rundan. Stenson missade därmed kvalgränsen för fortsatt spel i US Masters och stod för en av karriärens sämre säsonger.

– Vi är nog inte de enda som vill lämna 2020 bakom oss. Hoppas att 2021 kan bli bättre, både på och utanför golfbanan, säger Stenson till TT.

Efter tolv hål på andra rundan stoppade mörkret för fortsatt spel. När avslutningen av den andra rundan drog igång under lördagen låg Henrik Stenson illa ute på en 61:a plats. Och det är bara de 50 bästa som får spela vidare efter kvalgränsen. 

Inför att den andra rundan återupptogs hade svensken sex hål kvar av sin runda och var ett slag över par.

Två slag över par

Han gick totalt två över par, 74 slag, på den andra rundan. Därmed har han ett över par efter två rundor. Den förväntade kvalgränsen väntas gå vid par.

Det blev bara två rundor i majortävlingen US Masters för den svenske golfstjärnan Henrik Stenson.

–  Även om man kan önska mer av de här sex hålen (som Stenson gick på par när han avslutade andrarundan på lördagen), så var det inte nu som vi missade kvalgränsen. Utan framför allt hur vi spelade första nio hålen i går, säger Stenson till TT efter att ha missat kvalgränsen i samtliga tre majors i år, säger Stenson till TT.

”Vi har inte levererat bra spel i en längre period”

Det har över huvud taget inte varit ett bra år för British Open-mästaren från 2016, som är hård mot sig själv när han står framför klubbhuset på Augusta National och utvärderar sitt spel de senaste säsongerna.

–  Vi har ju inte levererat bra spel i en längre period sedan sommaren och in på hösten 2016. Visst, det har funnits ljusglimtar men det har inte funnits den där stabiliteten. Jag vill ju komma med spelet där man känner att det mesta är någorlunda på plats, att man kan leverera resultat över tid. Det är därför jag har varit så högt rankad under så många år, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.