Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Henrik Stenson om vägen tillbaka: ”Konkurrensen är större”

Uppdaterad
Publicerad

Nyblivna kaptenen för Europas Ryder Cup-lag, Henrik Stenson, blev i dag invald i den svenska golfens Hall of Fame.

Stenson, som spelmässigt haft det tufft på touren under en period, kämpar för att ta sig tillbaka till världstoppen.

– Golfen förändrats mycket under de senaste 10-15 åren och konkurrensen är större, säger svensken till SVT Sport.

När Henrik Stenson trillade ur från topp 100-rankingen i världen i mars förra året var det för första gången på nästan nio år som The Open-vinnaren och OS-silvermedaljören från 2016 inte var bland världens 100 bästa golfspelare.

– Jag har inte presterat på den nivå som jag vill och kan de senaste åren. Just nu jobbar jag intensivt för att nå tillbaka till den formen. Samtidigt har golfen förändrats ganska mycket under de senaste 10-15 åren och konkurrensen är större så det ställer ännu högre krav på vad man ska prestera.

Men Stenson ska till toppen igen – det är det tydliga målet trots segdragna skador och 46 år fyllda.

– Ta sig tillbaka till topp 10 och ligga där som jag gjorde under ganska många år, det vet jag inte om det går på grund av konkurrensen och min ålder. Men topp 50 känner jag absolut är möjligt.

Henrik Stenson valdes i dag tillsammans med bland andra Annika Sörenstam, Lotta Neumann och Sven Tumba in i Svenska golfförbundets nyinstiftade ”Hall of Fame”. I veckan stundar mixedturnering i Halmstad med just Sörenstam, samtidigt som kaptensuppdraget för det europeiska laget i 2023 års Ryder Cup tar mer och mer tid i anspråk för Stenson.

– Det är ju rollen man har som kapten, att få sätta sin prägel på laget och det är en hel del finlir, så det arbetet har absolut börjat och det är en hel del tid som går åt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.