Linnea Ström gjorde något så ovanligt som en hole-in-one i en majortävling men tappade i resultatlistan. Foto: Göran Söderqvist

Hole-in-one av Linnea Ström: ”Det var ett perfekt slag”

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Ström slog till med en hole-in-one på hål 8 under den tredje rundan i majorn ANA Inspiration. Men fullträffen till trots lyckades inte svenskan klättra i resultatlistan.

– Från tee kändes vinkeln perfekt och jag försökte bara slå ett bra slag rakt mot pinnen. Jag såg den inte gå i själv men Cristie (Kerr) såg det och berättade att den gick i så det var trevligt, det var ett perfekt slag, säger Ström till Svensk golf.

Ström såg inte själv bollen gå i hålet men gjorde knoghälsningar när det stod klart för henne uppe vid tee. Hon reparerade senare nedslagsmärket en dryg meter framför hålet efter 146 meter och armbågshälsade med medtävlare innan hon gick vidare. 

LPGA-touren

23-åringen inledde med tre raka birdies i den kaliforniska hettan på Mission Hills-banan, men gjorde sedan en dubbelbogey och en bogey före sin ”hio” på åttan. När golfrundan till slut summerades hade Linnea Ström gjort ytterligare två bogeys. Därmed blev det 72 slag för dagen, Ström är kvar på tre under par totalt och rasar sex placeringar och ligger nu delad 28:a.

Anna Nordqvist och Madelene Sagström låg lika med Ström efter två rundor, men tappar båda ännu mer mark. Nordqvist gick på 73 slag (–2 totalt och delad 36:a) och Sagström, som inledde tävlingen strålande och låg tvåa efter första rundan, behövde för andra dagen i rad 74 slag (–1 totalt och delad 44:a).

22-åriga amerikanskan Nelly Korda ledde inför helgen och är efter vissa bekymmer kvar i täten, men nu tillsammans med Brooke Henderson, Kanada, på –12.

ARKIV: Golfarna tävlar i extrem hetta i Kalifornien (10 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet