Tim Widing är en av sju svenskar som får spela PGA-mästerskapet Foto: SAM HODDE

Sju svenskar får spela PGA-mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Svensk golf mår bra. Sällan har så många blågula fått chansen i en och samma majortävling. Flera sena inbjudningar gör att hela sju svenskar får spela PGA-mästerskapet i Kentucky nästa vecka.

En som får chansen att majordebutera är 26-åriga kometen Tim Widing, som har fått en inbjudan efter att på kort tid ha vunnit två tävlingar på Korn Ferry Tour, som är undertour till PGA-touren.

Även 28-årige Jesper Svensson, som i mars vann på Europatouren under sin debutsäsong, får spela sin första major på Valhalla Golf Club.

PGA-mästerskapet brukar fylla startfältet genom att bjuda in högt rankade spelare som inte har kvalificerat sig på annat sätt.

Även Alexander Björk. fick en inbjudan för att fylla startfältet.

Övriga svenskar som kvalificerat sig i andra kategorier är Ludvig Åberg, Alex Norén, Vincent Norrman och Sebastian Söderberg.

Samtliga sju svenskar är topp 120 i världen med Åberg i särklass, på sjätte plats.

På US Open 2016 var det sex svenskar med i startfältet men efter det har det aldrig varit så blågult i en majortävling på andra sidan Atlanten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Söderberg tappar segern efter dubbelbogey på artonde – se puttmissen Foto: -

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alex Norén är i delad ledning på PGA-touren. Foto: LM Otero

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.