John Daly väckte stor uppmärksamhet i sin golfbil. Foto: TT.

John Daly i golfbilen: ”Nästan så att det är pinsamt”

Uppdaterad
Publicerad

John Daly åkte runt i en golfbil den första dagen av PGA-mästerskapen. Publikfavoriten gick runt på 75 slag och kände att uppmärksamheten blivit i största laget.

– Det har kommit till en punkt att det nästan blivit pinsamt, säger 53-åringen.

Han vann tävlingen 1991 och alla gamla mästare kan ställa upp i tävlingen.

– Det känns väldigt konstigt. Det har kommit till en punkt att det nästan blivit pinsamt men jag älskar tävlingen och är en gammal mästare, säger Daly som har svåra smärtor i höger knä efter en artrosdiagnos.

När en åskådare frågade hur hans knä kändes svarade han:

– Som skit.

Han åkte runt med lightläsk i en mugg fastsatt på bilen, ett par burkar i bagaget, och redan vid det fjärde hålet hade han tänt rundans tredje cigarett. Han charmade publiken med ett par byxor med New York Yankees-motiv.

Skulle vilja kunna gå

Det har kommit en del kritik mot att Daly, som mest tävlar på veterantouren, får ställa upp med sin bil, ett tillstånd som beviljades förra veckan.

–Tro mig, om jag kunde gå skulle jag göra det. Jag har alltid spelat bättre när jag kunnat gå, säger Daly och berättar att knät svullnade upp till storleken av en grapefrukt efteråt trots avlastningen med golfbilen.

Det enda rådet är att kyla ner knät med is.

Läkare har varnat 53-åringen att han är för ung för att få knät utbytt, vilket skulle kunna ge komplikationer.

Daly, som inte vunnit på PGA-touren sedan 2004, är tolv slag efter ledande Brooks Koepka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.