Linn Grant. Foto: TT

Grant tog ledningen – utan att ha spelat på banan innan

Uppdaterad
Publicerad

Formstarka Linn Grant leder Swiss Open i natursköna Holzhäusern efter att ha gått runt den första rundan på 65 slag. Hon hade inte ens tränat på banan innan utan kom till tävlingen sent.

– Jag var mer fri när jag inte kände till var problemen fanns, säger Grant till arrangören.

23-åriga Grant tog säsongens sjunde seger när hon vann Skaftö Open på Västkusten i slutet av augusti. Nu har hon skaffat sig en bra position för att ta en åttonde. Hon delar ledningen med sent startande österrikiskan Christine Wolf som också har 65 slag. Tätduon har två slag ner till fem spelare som delar tredjeplatsen.

Grant hade åtta birdies och en bogey för sina 65 slag, -7. Avslutningen var kanske det mest imponerande under rundan på Europatouren. Hon satte fyra birdies i rad från hål 15 till 18.

– Jag vet inte, det kändes som om jag spelade bra hela dagen och fick puttlägen från tre, fyra meter som jag lyckades sätta. Det kändes som om jag ägde hålen, att de var mina, säger Grant till den schweiziske arrangören.

Brodern och pojkvännen var informatörer

Grant anlände sent till tävlingen och hade skickat ut sin bror och pojkvän för att reka banan eftersom hon inte hann spela den innan. De berättade, skickade bilder och filmer och Grant fick lita på den information hon samlade in. Resultatet blev minst sagt lyckat.

– Jag kände mig mer aggressiv och fri när jag inte kände till var problemen fanns, funderar Grant som dock hade en plump i protokollet, det 457 meter långa tionde par 5-hålet.

– Alla hål var bra utom ett, det jag gjorde bogey på, skrattar Grant.

Till resultaten.

KLIPP: Vem är Linn Grant?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.