Linn Grant kan snart andas ut – USA väntas ta bort vaccinkravet för inresa Foto: TT

Kan bli grönt ljus för Linn Grant – USA väntas ta bort vaccinkrav

Uppdaterad
Publicerad

Golfstjärnan Linn Grant har inte velat vaccinera sig mot covid-19 och har därför hindrats från att tävla i USA, som är ett av få länder med krav på vaccinering för inresa.  Men i onsdags röstade senaten för att ta bort kravet och president Joe Biden väntas skriva under inom de närmaste dagarna.

– Presidenten är emot//men han kommer att signera lagförslaget om det kommer på hans bord, säger en representant från Vita Huset till The Hill.

Om vaccinkravet tas bort ger det grönt ljus för Grant att tävla i USA. 

Grant har hela tiden haft en plan A och en plan B för säsongen.  Om USA inte skulle ändra på reglerna har hon  tänkt att tävla på Europatouren och LPGA-tävlingarna som avgörs utanför USA, men majortävlingarna Chevron Championship, PGA Womens Championship och US Open skulle hon missa.

– Lite grann påverkar det såklart. Men jag känner fortfarande att jag är i en situation där jag kan utvecklas på Europatouren och jag kan spela tävlingar på LPGA-touren som är utvecklande. Så jag ser inte det som ett hinder, sa Grant i januari till SVT om hur hennes beslut att inte vaccinera påverkar hennes karriär.

Nu kan troligen Grant alltså sätta plan B i verket och göra en full satsning på LPGA-touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.