Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kinesiskt och sydkoreanskt i topp efter första rundan av US Open. Foto: TT

Kinesiskan Lin Xiyu och Kim Hyo-Joo i US Open-topp – Maja Stark med i toppen

Uppdaterad
Publicerad

Kinesiskan Lin Xiyu och Kim Hyo-Joo från Sydkorea är i delad ledning efter första rundan av golftävlingen US Open på Pebble Beach i Kalifornien. Bästa svensk är Maja Stark som ligger fyra bollar bakom tätduon.

27-åriga Lin Xiyu gjorde en bogey och fem birdies på sin öppningsrunda och landade fyra under par med 68 slag. Det gjorde även Kim Hyo-Joo från Sydkorea och de två är i delad ledning efter första US Open-rundan på Pebble Beach.

Det var Lin Xiyus bästa öppningsrunda hittills i US Open men hon sade ändå efteråt att hon inte spelade på topp.

– Det var en riktigt bra runda där ute i dag. Men jag kände att mitt spel inte var på topp, speciellt på de första hålen fick jag kämpa för att komma till green, till och med från fairway, säger Lin Xiyu till LPGA:s hemsida.

Stark starkast

Sju svenskor spelar i årets US Open. Bäst av dem efter första rundan är Maja Stark som med sin 72-runda är fyra bollar bakom tätduon.

Näst bäst av svenskorna var Madelene Sagström som slutade på 74 slag följd av Pernilla Lindberg och Linn Grant som båda gick rundan på 75 slag och Anna Nordqvist på 78 slag.

Tiofaldiga majorvinnaren Annika Sörenstam som specialinbjudits till tävlingen, gick rundan på Pebble Beach på 80 slag, åtta över par, efter en trippelbogey och fem bogey. Även Beatrice Wallin, som kvalat in till tävlingen, tog sig runt på 80 slag.

Ikoniska Pebble Beach i Kalifornien har varit spelplats för sex US Open på herrsidan, men det här är första gången som en dammajor avgörs på den högklassiga banan vid Stilla havet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.