Marcus Kinhult vann för första gången på Europatouren. Foto: Bildbyrån

Kinhults första proffsseger på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Kinhult, 22, från Fiskebäckskil norr om Göteborg, gick ut i delad ledning på sista varvet med engelsmannen Matt Wallace på Europatourtävlingen British Masters. Med två birdes på hål 17 hål 18 vann Kinhult sin första seger på Europatouren.

– Jag är mållös, jag vet inte vad jag ska säga otroligt att jag lyckades sätta de två sista birdieputtarna, säger Marcus Kinhult till Viasat Golf.

Kinhult tog ledningen efter 12 hål men efter en bogey på det 15:e hålet var Wallace och Kinhult lika igen.

Och sedan på det 16:e tappade Kinhult ett slag till, samtidigt som Wallace gjorde par. Wallace då alltså ett slag före Kinhult med två hål kvar.

Regerande mästaren i tävlingen Eddie Pepperell, England, stod för en stark avslutning med minus 6, 66 slag, sista ronden och tog ledningen i klubbhuset på -15.

6,2 miljoner

Robert Macintyre, Skottland, blixtrade till på sista nio hålen minus fem och kom också in på -15. Kinhult rullade i en fin 3,5 meter putt för birdie på 17:e hålet samtidigt som Wallace missade sin birdieputt från 1,5 meter.

Lika läge igen inför det sista hålet där Kinhult satte upp sig fint på green drygt tre meter från hål och sedan satte putten för seger.

Kinhults seger var den 111:e svenska segern på Europatouren och Kinhult blev den 33:e svenske spelaren att vinna. 22-åringen belönas även med 6,2 miljoner kronor i prispengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.