Svenske Marcus Kinhult har nått en ny framgång på Europatouren. Foto: Bildbyrån

Kinhults nya miljonframgång – blev tvåa efter särspel

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Kinhult har nått en ny framgång på Europatouren i den penningstinna tävlingen i sydafrikanska Sun City.

Golftalangen vann drygt 8 miljoner kronor då han kom tvåa bakom engelsmannen Tommy Fleetwood som vann efter särspel.

8 kunde dock ha blivit 24 miljoner om Kinhult hållt nerverna i styr under utslaget. Svensken hamnade i ruffen under ett träd och det slaget kostade ett extra slag som 23-åringen inte hade råd med.

Höll på att få ny chans

Engelsmannen Fleetwood var dock nära på att bjuda in svensken ordentligt då hans inspel mot green bara var någon meter från att hamna på läktaren. Men i stället för i publikhavet så studsade bollen rätt i sargen för Fleetwood.

Kort därefter höll han också nerverna i schack och gick i på par och avgjorde då Kinhult hamnade på ett över.

Låg fyra inför slutvarvet

Särspelet kom till efter att både Kinhult och Fleetwood hamnat på totalt tolv under par efter fyra rundor. Men att det ens blev särspel mellan de båda var något överraskande då Kinhult låg fyra inför slutvarvet och Fleetwood inte låg bättre än tolva.

Svensken inledde dock slutrundan med tre raka birdies medan Fleetwood var ännu värre och bland annat slog till med tre eagles.

Kinhult tog i våras sin första seger på Europatouren, i British Masters, men får alltså fortsätta att vänta på sin andra.

ARKIV: Syskonparet Kinhult vill erövra golfvärden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.