Rory McIlroy ska på söndagen bära rött och svart för att hylla Tiger Woods. Foto: Mark Konezny/Bildbyrån

Vännerna hyllar Woods – ska spela i hans klassiska outfit

Uppdaterad
Publicerad

I dag avgörs den sista rundan av World Golf Championship.

Där kommer bland annat Justin Thomas och Rory McIlroy att hylla Tiger Woods.

De ska spela i hans klassiska outfit med röd tröja och svarta byxor.

Det var i tisdags kväll svensk tid som Tiger Woods kraschade med sin bil i Kalifornien. Han ådrog sig frakturer på sitt högra vadben och skenben, samt skador på fot och vrist.

Efter olyckan har hyllningarna från idrottsvärlden strömmat in där bland annat Annika Sörenstam önskat honom en snabb återhämtning.

Hyllar Woods

Nu väljer också flera golfspelare som Woods tillvardags brukar möta att hylla honom. När sista rundan av tävlingen World Golf Championship avgörs i Florida så kommer flera av spelarna att bära röd tröja och svarta byxor. En outfit som Woods alltid har sista dagen på en tävling.

Några av spelarena som kommer att spela i outfiten är världstrean Justin Thomas, världssexan Collin Morikawa, som leder tävlingen i Florida och världsåttan Rory McIlroy som är en av Woods närmsta vänner på touren.

Även Patrick Reed kommer bära kläderna, men det är något han brukar göra varje söndag som en hyllning till sin idol.

KLIPP: Tiger Woods karriär – segrar, rekord och skandaler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.