Bubba Watson vid det 16:e hålet i Hilton Head. På det 17:e dök krabban upp. Foto: TT

Krabba orsakade problem för Watson

Uppdaterad
Publicerad

Bubba Watson hade ingen lyckad runda på PGA-tourtävlingen i Hilton Head.

En krabba ställde också till det för honom på det 17:e hålet.

– Jag vill inte att världen ska bli arg på mig, förstår du? sade han till Rory Mcllroy.

Den tvåfaldige US Masters-vinnaren Watson hade en tuff dag på den tredje rundan av PGA-tourtävlingen i Hilton Head i South Carolina. Amerikanen, som gick samma boll som världsettan Rory Mcllroy, gick totalt två över par under dagen och är långt från täten.

Men han var också med om en bisarr upplevelse. Efter att han hamnade i bunkern med sitt inspel på det 17:e hålet upptäckte amerikanen att en mini-krabba krupit in under bollen. Watson vågade inte spela bollen, utan kallade på domare.

Tv-kamerorna fångade upp ljudet från när en smått förvirrad Watson pratade med Mcllroy.

”Folk blir arga om jag slår på ett djur”

– Jag vill inte att världen ska bli arg på mig, förstår du? Folk blir arga om jag slår på ett djur.

Precis när domaren anlände hade krabban tagit sig bort från bollen och Watson kunde spela vidare.

Alex Norén klättrade sex placeringar, till en delad 16:e plats, efter att ha spelat fem slag under par. Totalt ligger han nu tolv slag under par inför den avslutande rundan.

I ledning ligger en kvartett bestående av engelsmannen Tyrrell Hatton, mexikanen Abraham Ancer samt amerikanerna Ryan Palmer och Webb Simpson, som alla har femton slag under par inför söndagens fjärde runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.