Bernhard Langer. Foto: TT

Langer, 63, äldst att klara cutten i Masters

Uppdaterad
Publicerad

63 är ingen ålder, i alla fall inte om man heter Bernhard Langer.

Tysken är tre under par på Augusta och blir därmed äldst någonsin att klara ”cutten” i US Masters.

Mycket av golfsnacket handlar om sportens nya, unga och långtslående stjärnor. Men på Augusta National visar Bernhard Langer att det går att komma rätt långt med en sjuhelsikes massa erfarenhet också.

Langer, som till vardags skördar stora framgångar på den amerikanska seniortouren, är som gammal mästare (1985 och 1993) alltid välkommen på Augusta. Den här veckan har han inlett med 68 respektive 73 slag och är garanterad fortsatt spel i helgen.

Ingen har någonsin varit äldre och klarat kvalgränsen i Masters.

– Det har varit så många stora spelare här före mig, från Jack Nicklaus till Gary Player till alla giganter som har tävlat här. Att vara den äldste som har klarat ”cutten” är definitivt en bedrift. Förhoppningsvis kan jag spela i några år till och njuta av den här platsen, säger Langer.

Ligger delad 27:a

Debuten i den klassiska majorn skedde redan för 38 år sedan och så sent som 2014 slutade Langer åtta på Augusta.

– Jag gillar den här golfbanan, säger han.

– Jag vet hur man ska spela sig runt den, även om jag måste slå väldigt långa klubbor. Men det är verkligen inte enkelt, det här är en plats för dem som slår långt och det har det alltid varit.

Det tidigare åldersrekordet hade amerikanen Tommy Aaron, som också var 63 år men en månad yngre än Langer när han klarade kvalgränsen 2000.

Bernhard Langer ligger delad 27:a inför helgens spel.

KLIPP: Jon Rahm med galen hole-in-one på US Masters-träning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.