In Gee Chun och en funktionär letar efter bollen på det 16:e hålet. Foto: TT

Leder major trots 28 minuter på 16:e hålet

Uppdaterad
Publicerad

Chun In Gee såg ut att defilera mot segern i PGA-mästerskapen i Maryland när kom till det 16:e hålet på den tredje rundan. Hon gjorde en dubbelbogey och tog 28 minuter på sig att spela klart hålet. Ledningen är nu nere i tre slag inför avslutningen på Congressional Country Club.

Sydkoreanskan tog missödet på det 16:e par 5-hålet med ett leeende.

– Om det går för lätt känner jag att det är tråkigt, säger hon enligt AP.

LPGA-touren

Redan efter första dagen ledde hon med fem slag efter en 64-runda och det tuffade på under lördagen. Hon hade sex slags ledning inför det 15:e hålet som gav en bogey. Sedan kom det svåra 16:e hålet, 516 meter långt, och de stora problemen.

Bollen hamnade ospelbar i ett buskage. Chun In Gee letade efter bollen medan en funktionär låg och kravlade i gräset för att försöka hitta den utan att lyckas. Hon fick gå tillbaka till den senaste utslagsplatsen och plikta ett slag.

Hade kunnat vara åtta slag

Därefter slog hon över greenen och hamnade i ruffen men löste det med en fin chipp och klarade hålet på sju slag (världstvåan Nelly Korda hade åtta slag den första rundan). Totalt tog det Chun In Gee 28.49 att spela klart hålet, vilket ger en tidsmässig antydan om de svårigheter som hon tog sig igenom.

Hon hade 75 slag för dagen.

– Jag ser fram emot en spännande avslutande rundan redan nu, säger Chun.

Anna Nordqvist spelade stabilt med 71 slag och är delad tolva. Hon är sju slag efter ledande Chun In Gee men bara fyra efter de tre delade tvåorna.

Madelene Sagström är 35:a, tio slag efter täten.

Ledarbollen slår ut 16.30 svensk tid.

MER GOLF: Frida Kinhult ser fram emot att tävla om stora prispengar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Kinhult ser fram emot att tävla om stora prispengar. Foto: SNTV

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet