Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindberg: Varit tufft med förväntningarna

Uppdaterad
Publicerad

Pernilla Lindbergs seger på ANA inspiration ifjol var både oväntad och oerhört rafflande när svenskan till slut besegrade Inbee Park på det åttonde särspelshålet efter att ha varit i ledningen efter alla fyra varven. Efter segern har resultaten uteblivit. Men nu hoppas hon vara på rätt väg igen.

– Mitt fokus var inte 100 procent utan jag har var lite splittrad, säger Lindberg om tiden efter majorsegern.

När nu Lindberg är tillbaks på platsen där dramat utspelades så väller många känslor fram.

– Bara att vara här gör att mycket kommer tillbaks till en. Givetvis  sticker den vinnande putten och ögonblicket när jag hoppade i Poppys Pond ut som minnen. jag sa det redan ifjol men jag hade inte kunnat skriva ett manus som var bättre eller mer spännande  än det som hände den veckan. Det kanske var lite för spännande, säger Lindberg på presskonferensen på Rancho Mirage.

Och allt ståhej efter segern hade sitt pris. Spelet efteråt ifjol var inte alls på den nivån som det vi såg här i Kalifornien ifjol. Lindberg själv menar att det beror mycket på hur svårt det är att handskas med den ökade pressen som en major-segern ger.

– Det är svårt att spela din bästa golf när du känner så. Mitt fokus var inte 100 procent utan jag var lite splittrad. Det var mycket förväntningar både från mig själv och andra och jag ville verkligen visa att segern inte bara var en veckas bra spel, förklarar Lindberg.

Men lagom till den här veckan har Lindberg sett en ljusning. Förra veckan på KIA Classic spelade svenskan bra golf och blev 23:a på sju under par.

– Jag känner mig mer bekväm nu och har slutat att överanalysera allting, säger Lindberg.

– Förra veckan kändes det riktigt bra. Resultatet var ett bra steg i rätt riktning men även mentalt så var det ett ännu större kliv framåt, säger Lindberg inför den svåra utmaningen – att försvara en major-titel.

Svenskorna som spelar ANA Inspiration

Pernilla Lindberg  rankad 37 i världen

Anna Nordqvist 46

Madelene sagström 125

Linnea Ström 222

Frida Kinhult (a) 905 (3:a på amatörrankingen)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.