Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Lindblad hyllas av Sörenstam: ”Hon har känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan stal hon rubrikerna från Annika Sörenstam när hon slog rekord och blev elva i US Open – amatören Ingrid Lindblad.

Ny hyllas 22-åringen av en av tidernas bästa golfare.

– Det jag var mest imponerad av var att om hon slog ett dåligt slag så sa hon bara att ”det är bara att jobba vidare”, säger Sörenstam till SVT Sport.

I morgon startar Ingrid Lindblad i Scandinavian Mixed i hemstaden Halmstad. När 22-årigen, som vanligtvis spelar collegegolf för Louisiana State, svarade för en rekordartad förstarunda på US Open förra veckan – 65 slag – gick hon i samma boll som självaste Annika Sörenstam.

– Hon spelade otroligt bra. Hennes chippning, hon slog några otroligt bra över kullar och så. Det var kul att se att hon har känsla och hon har längd, säger Sörenstam om amatören Lindblad.

När Lindblad får se vad golflegendaren sagt åker smilbanden upp.

– Superkul. Speciellt att spela en sådan rond med Annika, att alliting bara föll på plats. Hon visste nog att jag slog långt men chippningen är väl inte så ofta highlights så det var coolt.

”Mycket folk som vill prata”

På plats i Sverige efter en flygresa som innefattade besök på fem olika flyplatser är Lindblad hemma i Sverige igen där hon inte mötts av lugn och ro direkt.

– Det är mycket media och folk som vill prata så jag tror det kommer att bli en ganska lång vecka, säger Lindblad som njuter av uppmärksamheten.

Lindblad har inte som de andra i den gyllene golfgenerationen, som Frida Kinhult, Maja Stark och Linn Grant, valt att bli proffs än. Och hon tänker vänta ett tag till.

Det trots att hon skulle ha tjänat över 2 miljoner kronor för sin elfteplats i US Open om hon varit proffs.

– När jag kom in ”scoring area” låg det ett papper där med en lista över prispengar och då vände jag bara bort det. Det är mycket pengar men inget jag tänker på ute på banan, säger Lindblad.

– Jag har ganska lätt för skolan och jag tycker att det känns viktigt att gå klart skolan och få en examen. Det är ingen stress att komma ut i proffslivet. Det kommer ju alltid finnas där, berättar Lindblad.

REPORTAGE: Se hela inslaget med Ingrid Lindblad:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.