Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant tar hem totalsegern på Europatouren. Foto: Eurosport

Svenska stjärnans succé – vinner efter ny uppvisning

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grants succésäsong är fullbordad.

Hon säkrade totalsegern på Europatouren efter en uppvisning under söndagen.

– Den här säsongen har inte blivit som jag tänkt mig, säger 23-åringen.

Svenska golfstjärnan Linn Grant fortsätter skörda framgångar. På söndagen säkrade hon totalsegern på Europatouren.

23-åringen visade upp ett skimrande spel i Costa Del Sol Open och säkrade titeln genom att gå rundan på 65 slag. Hon slutade förvisso trea i tourfinalen, men det räckte till totalsegern.

– Just nu är det mest roligt. Jag kommer nog landa lite i det när jag får ta en paus nu, säger Grant som gör sin första säsong på Europatouren.

Vill spela i USA

Triumfen kommer med en prischeck motsvarande 6,5 miljoner kronor.

Europatouren har dominerats av svenskor i år. Faktum är att topp tre i totalen är svenskor. Maja Stark slutar på andra plats och Johanna Gustafsson blir trea.

Nästa säsong vill Grant spela på LPGA-touren i USA. Men då hon inte vaccinerat sig mot covid-19 är spelmöjligheterna oklara.

– Om jag får önska spelar jag fullt ut i USA, förutsatt att jag trivs där.

Söndagens tourfinal blev ett stort drama. Till slut vann Caroline Hedwall tävlingen efter ett långt särspel mot Morgane Metraux.

– Det känns fantasiskt. Jag var inte säker på att jag hade det i mig, men att ro segern i hamn här känns fantastiskt, säger Hedwall i Eurosport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.