Foto: Bildbyrån

Linn Grant kan tappa ledning – är ovaccinerad

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant har hand om totalledningen på Europatouren.

En ledning hon nu kan tappa.

Den svenska golfstjärnan är ovaccinerad mot covid-19 och kan därmed inte spela helgens tävlingar i New York.

– Som det ser ut just nu kommer jag inte in i USA vilket är lite märkligt. Många länder har släppt på majoriteten av restriktionerna men USA är ett av länderna som håller kvar vid dem, ett tag till i alla fall, säger Grant i P4 Extra.

23-åringen har gjort stor succé på Europatouren den här säsongen. På 16 tävlingar har hon vunnit fyra gånger och hon har totalledningen på Europatouren, strax före Maja Stark som är med och tävlar i New York.

Grant säger att hon inte ser någon större anledning att vaccinera sig mot covid-19 för sin hälsa och för sin vardag. Och att vaccinera sig för att kunna delta i vissa turneringar är inget alternativ.

– Många har resonerat så, absolut. Det är många som kanske känner att de har blivit tvingade att ta någonting även om man inte önskade det. Jag står inte riktigt för det i grunden, man ska få göra som man vill med sin egen kropp. Vi har det argumentet i mycket annat som vi pratar om så varför ska det inte täcka just det här också?, säger Grant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.