Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jin Young Kos hyllning till svenska stjärnan: ”Kände mig som ett barn” Foto: LPGA/Bildbyrån

Linn Grants medspelare: ”Får mig att känna mig som ett barn”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har vunnit 15 LPGA-tävlingar och två majors. Trots det känner sig sydkoreanskan Jin Young Ko som ett ”barn” när hon spelar med svenska stjärnan Linn Grant.

– De slår 30-40 meter längre än mig, sa en uppgiven Ko efter första varvet på LPGA-tävlingen i Florida tillsammans med Linn Grant och Nelly Korda.

Svenska stjärnan Linn Grant gick första varvet i The Annika-turneringen tillsammans med amerikanska Nelly Korda och sydkoreanska Jin Young Ko.

När de signerat scorekorten efter rundan var Ko bäst av de tre, med -sju under par. Hon delar andraplatsen men var ändå lite nedstämd i intervjun efteråt.

– Det är jätteroligt att gå med Nelly och Linn men de slår 30-40 meter längre än mig så jag kände mig som ett barn, ett småskolebarn medan de känns som universitetstjejer, som vuxna, sa Ko.

Linn Grant är bra på det mesta men en fördel svenskan har är att hon slår långt. På första varvet i Florida slog hon i snitt 244 meter från tee. Korda var ännu värre med 252 meter medan sydkoreanskan Ko slog 221 meter.

– Jag känner mig lite knäckt men det kommer vara en bra motivation för mig inför nästa säsong, säger Ko.

Linn Grant är delad sjua på fem under par, tre slag efter ledande kanadensiskan Brooke Henderson. Maja Stark är 31:a, tre under par.

Leaderboard – The ANNIKA driven by Gainbridge at Pelican >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.