Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludvig Åberg får se videoklippet när Rory McIlroy hyllade honom efter segern i Ryder Cup 2023. Foto: Magnus Andersson / Mattias Sandberg, SVT Sport

Ludvig Åberg om Rory McIlroys hyllning: ”Det kändes lite obekvämt”

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg har onekligen mycket att minnas tillbaka på och glädjas över från fjolåret. En av alla hyllningar han fick var från en av golfens största Rory McIlroy.

Men Åberg erkänner att han blev lite obekväm när SVT bad nordirländaren beskriva honom under Ryder Cup.

– Haha, ja det kändes lite obekvämt.

Ludvig Åberg hade ett makalöst 2023. Aldrig har någon sedan Tiger Woods tidiga år slagit igenom på snabbt som 24-åringen från Eslöv. Superklättring på världsrankingen, seger på DP-world Tour och PGA-touren och seger i Ryder Cup.

Med det kommer förstås massa lovord och hyllningar från golfvärlden. I klippet ovan kan ni se hur han reagerade på den omtalade publiceringen av ett samtal på ett fik mellan två tidigare vinnare på PGA-touren.

Ryder Cup

När SVT träffade Åberg hemma i Eslöv strax före jul bad vi honom också att minnas tillbaka på det tre bästa sakerna från 2023.

Och det är Ryder Cup som sticker ut.

– Att liksom bara få vara i de sammanhangen, i den miljön, att få dela omklädningsrum med legender inom europeisk golf. För min del så var det en stor vecka, jag lärde mig mycket från det.

Se andra saker Åberg minns från 2023 i videospellistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet