• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs perfekta räddning – gör birdie från tufft läge Foto: Discovery+

Ludvig Åberg tappade efter 73-runda: ”Testar tålamodet”

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg kämpade med puttern under andra dagen av Players.

Men på det sjuttonde hålet blixtrade svensken till.

Från tufft läge gjorde svensken birdie efter en imponerande putt.

Se Åbergs spel på 17:e hålet i klippet i toppen av artikeln.

Åberg gick runt på 73 slag och är tio slag efter täten inför lördagens runda,

– Det testar tålamodet, men sådan är golfen. Det är upp och ner – framförallt i puttningen där det blir ganska stor varians emellanåt, säger Åberg till Aftonbladet som är på plats i Ponte Vedra Beach.

Leder gör amerikanen Wyndhamn Clark, som återigen gick runt på 65 slag. Han har totalt fyra slag ner till landsmannen Xander Schauffele och kanadensaren Nick Taylor, som delar på andraplatsen.

”Kände något i nacken”

Världsettan Scottie Scheffler kände av en skada vid fredagens spel. 27-åringen från New Jersey – som nu är delad sexa – fullföljde sin runda med totalt 69 slag men tvingades kontinuerligt sätta sig ner och få sin nacke behandlad av en fysioterapeut.

– Jag kände något i min nacke, och sedan försökte jag slå mitt utslag på tolvan och det var då jag knappt kunde få tillbaka klubban, säger Scheffler enligt AP.

Norén skuggar Åberg

Alex Norén är näst bäste svensk på delad 34:e plats med –3, ett slag efter Åberg, efter 70 slag under fredagen.

Vincent Norrman missade kvalgränsen och får inte spela vidare efter +6 totalt (77-73)

Det är det absolut bästa startfält som går att hitta och extra mycket prispengar med bland annat 45 miljoner kronor till segraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.