Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sagström är ensam tvåa inför avgörande i Thailand. Foto: FAZRY ISMAIL

Madelene Sagström räddade rundan på 18:e hålet – satte en eagle

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström såg ut att tappa ganska mycket på den tredje rundan av LPGA-tourtävlingen i Chonburi, Thailand. Men en eagle på det 18:e hålet räddade dagen för svenskan som är ensam tvåa.

Sagström, vars spel hackade betänkligt från sin ledarboll, satte den långa eagleputten på det avslutande 18:e hålet och den bekymrade minen byttes ut mot ett stort leende. På det 17:e hålet pustade Sagström ut efter att ha räddat par.

I stället för att vara delad sexa fem slag efter Patty Tavatanakit är Sagström nu ensam tvåa bara tre lag efter, – 13 mot – 16 där de går ut i ledarboll tidigt söndag morgon.

– Jag gjorde ett ganska bra jobb på första nio. Jag var ganska säker på min puttning. Ingen kan säga vad som kommer att hända imorgon. Min plan är bara att gå ut och ha kul med mitt spel, säger Tavatanakit, enligt AP.

Började med två birdies

Det började perfekt för svenskan med två birdies men sedan började spelet hacka medan Tavatanakit storspelade i den tryckande hettan.

Efter sin andra bogey på det sjunde hålet var Sagström helt plötsligt sex slag efter parkamraten Tavatanakit gick som tåget och bland alla birdies gjorde eagle på sjuan, dit hon gått på – 6 för dagen.

Inför den tredje rundan gick Sagström, Tavatankit och Sei Young Kim ut som delade ledare med – 10.

LPGA-touren kommer att fortsätta i Asien med tävlingar i Singapore och Kina de kommande två veckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.