Madelene Sagström. Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Madelene Sagström höll på att tappa det helt: ”Ville inte ha en miljon över par”

Uppdaterad
Publicerad

Hon var i ensam ledning efter den andra rundan.

Men efter hårda vindar halkade Madelene Sagström ner till andra plats inför den avslutande rundan på 13th Beach Golf Links banor utanför Melbourne i Australien.

– Det blåste så mycket att jag ett tag funderade över om jag skulle få i bollarna överhuvudtaget och jag var tvungen att ta tag i det för att inte hamna en miljon slag över par, säger Sagström till LPGA-touren medan vinden viner i hennes hår under kepsen.

Sagström gick runt på 74 slag vilket var under omständigheterna bra, men hon noterades för en dubbelbogey på sjunde hålet. Sydkoreanskan Ayean Cho leder med ett slag inför slutronden.

LPGA-touren

Samma prispengar för damer och herrar

Linnea Ström, som låg trea efter två rundor, har halkat ner till en delad åttondeplats efter att ha gått runt på 76 slag. Men hon är fortfarande med och tampas, sex slag bakom ledande Cho.

För knappt två veckor sedan tog Madelene Sagström sin första seger på den nordamerikanska proffstouren LPGA.

Både kvinnor och män spelar under helgen i Australien – kvinnorna tävlar på amerikanska LPGA-touren, männen på Europatouren – och prispengarna är lika stora för båda könen.

KLIPP: Sagström i ensam ledning efter andra rundan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet