Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Stark. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Maja Stark i ensam ledning i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan blev hon tvåa.

Men efter två rundor i Europatour-tävlingen i Australien är den 22-åriga svenskan Maja Stark i ensam ledning.

– Det känns kul. Skönt, men det är lite pirrigt, de är inte långt bakom, säger Stark till SVT Sport.

Maja Stark var i delad ledning efter den första rundan i New South Wales i Australien, men har nu gått upp i ensam ledning efter en stark andrarunda.

Stark gick runt på 69 slag och ligger totalt sju under par, ett slag framför nuvarande tvåorna Lydia Hall, Wales, och Magdalena Simmermacher, Argentina.

– Det var lite halvgalet. Jag startade ganska dåligt med två boogeys men lyckades kämpa mig tillbaka och gjorde några birdies, säger Stark.

”Gjorde mig nervös”

– Jag slog ganska bra slag emellanåt. Men jag börjar förstå var missen är för att veta hur jag ska fixa det och har lite bättre koll inför de sista dagarna.

22-åringen blev tvåa i sin sena säsongspremiär i touren i Bonville, Australien, förra veckan, ett slag efter segrande Meghan MacLaren.

– Den första tävlingen var i USA och det gick väldigt dåligt. Det gjorde mig lite nervös, om jag hamnat i en dipp liksom. Men sedan har det gått bra efter det och varit väldigt stabilt. Stabila och bra rundor även om det inte känts bra. Jag har inte skjutit över par på fyra tävlingar.

”Är halvvägs där”

Och målsättningen i helgen?

– Det är alltid att vinna. Nu känner jag att jag är halvvägs där, det är mycket jobb kvar men jag känner inte att jag spelat min bästa golf hittills, så att om jag bara sköter mig de sista dagarna så ska det gå bra, hoppas jag, säger Stark.

Andra svenskor i fältet är också bra med. Johanna Gustavsson ligger på delad sjätteplats, fyra slag bakom, och Julia Engström, tio slag bakom, ligger på en delad 42:a plats.

Det återstår två rundor av tävlingen.

Stark vann under 2021 två Europatourtävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.