Maja Stark. Foto: Bildbyrån

Maja Stark tog första segern – i andra tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Europatourtävlingen i Åhus blev en svensk framgångssaga. 21-åriga Maja Stark vann i sin andra tävling på touren och Linn Grant blev tvåa, fyra slag efter.

– Det känns fantastiskt såklart. Jag har inte riktigt förstått det än, tror jag, säger Maja Stark i C Mores sändning.

Redan i sin andra tävling på Europatouren har den unga golfaren Maja Stark verkligen presenterat sig.

Till slut vann hon Creekhous Ladies Open – som avgjordes på Kristianstads golfklubb i Åhus – med hela fyra slag före den Linn Grant.

Det var den andra rundan som avgjorde för Stark, då hon gick hela sju under par. På både lördagen och söndagen noterades hon för 71 slag, ett under par. Även om det märktes utåt så var Stark nervös under den avslutande rundan.

– Det var hemskt. Jag kände min puls under varje slag, ärligt talat. Men jag försökte fokusera på uppgiften i stället för på hur jag mådde. För annars hade det inte gått bra, säger hon.

Segern innebär cirka 600 000 kronor i prispengar för svenskan.

Trea i tävlingen kom thailändskan Atthaya Thitikul.

Maja Stark har gjort sig ett namn genom att bli bästa svenska i majortävlingen US Open de två senaste åren, båda gångerna som amatör. Men helgens tävling var alltså faktiskt 21-åringens blott andra framträdande på Europatouren.

KLIPP: Nordqvist fixade första segern i Solheim Cup (4 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.