Nelly Korda har tappat i jakten på Annika Sörenstams rekord. Foto: TT/Bildbyrån

Nelly Korda har tappat i jakten på att slå Sörenstams rekord: ”Tre dagar kvar”

Publicerad

Världsettan Nelly Korda har allas blickar på sig i New Jerseys LPGA-tävling. Hon jagar sin sjätte raka seger och kan gå ifrån Annika Sörenstam i historieböckerna.

– Förhoppningsvis kan hon ta det steget, säger Sörenstam.

Korda, Sörenstam och Nancy Lopez delar rekordet med att ha vunnit fem tävlingar i rad. Korda har chansen att bli ensam i historieböckerna med sex segrar i rad men har fått en tuff start och är bara delad 18:e sex slag efter Rose Zhang som gick runt på 63 slag på Upper Montclair Country Club.

– Det är fortfarande tre dagar kvar att spela och det är många faktorer som spelar in och vädret ska inte bli bra. Det skulle vara skönt att få till en bra rond och det är ganska långt till söndagen, säger Korda, som i måndags förverkligade en barndomsdröm om att få gå på prestigefyllda Met-galan i New York, vilket visar vilken status hon fått.

Ett hundratal fans följde Kordas boll där vissa av dem bar t-shirts med texten ”Alla tittar på Nelly Korda”.

”Nyckeln är att fokusera på nuet”

Annika Sörenstam vet vad som krävs för att lyckas för Korda:

– Nyckeln är att fokusera på vad som händer i nuet. Inte tänka att ”jag gjorde det si, nu måste jag göra så”. Man kan inte skapa en framtid baserat på vad som har hänt, utan att det är just nu som räknas, säger Sörenstam till Svensk golf.

Sörenstam ser gärna att Korda slår rekordet

– Förhoppningsvis kan hon ta det steget och sätta damgolfen i det strålkastarljus som jag tror den behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.