Foto: TT Nyhetsbyrån

Nordqvist fixade första segern i Solheim Cup

Uppdaterad
Publicerad

Golfstjärnan Anna Nordqvist och finländska rookien Matilda Castren gav Europa en smakstart på Solheim Cup. Den nordiska duon besegrade amerikanska Danielle Kang och Austin Ernst i premiärmatchen.

– Det är alltid en speciell känsla och jag älskar stämningen här. Vi fick en bra start, säger Nordqvist till Sky Sports.

Den nordiska duon var aldrig i underläge i foursomematchen, men det satt ändå långt inne. Till slut vann de med ett håls marginal och det var Nordqvist som sänkte den avgörande putten.

Därmed gick den första poängen i tävlingen till Europa. Efter foursomematcherna leder de med 3,5-0,5 då även paren Mel Reid/Leona Maguire och Charley Hull/Emily Pedersen vann sina matcher. Celine Boutier/Georgia Hall spelade oavgjort mot amerikanerna Ally Ewing/Megan Khang.

Madelene Sagström och Nanna Koerstz Madsen, som mötte Ally Ewing och världsettan Nelly Korda, hamnade i fokus på det 13:e hålet. Efter ett kontroversiellt domslut blev det en 1/0-seger för det amerikanska laget.

Tävlingen spelas på Inverness Golf Club i Ohio, USA. Europa har bara vunnit tävlingen på amerikansk mark en gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.