Foto: TT Nyhetsbyrån

Nordqvist tvåa i Arkansas

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist jagade en efterlängtad seger i Arkansas. Men med bara några hål kvar gled segerpokalen svenskan ur händerna.

– Två dåliga drivar förstörde det för mig, konstaterar den svenska stjärnan.

Två bogeys förstörde helgen för Anna Nordqvist.

Svenskan låg i delad ledning efter första ronden i LPGA-tävlingen i Rogers, Arkansas. Hon höll topplaceringen under hela andra ronden och gick på söndagen ut med tre slags försprång.

LPGA-touren

Ledningen höll i elva hål.

Men när jagande Austin Ernst på 12:an rullade i sin åttonde birdie för dagen och Nordqvist i bollen efter fick nöja sig med en bogey – hennes första på hela tävlingen – förvandlades ett slags ledning till ett slag upp till förstaplatsen.

Sex års väntan

När Nordqvist sedan gjorde en ny bogey på det 14:e ökade gapet mot amerikanskan Ernst ytterligare, och när hon gick ut på det 18:e hålet behövde svenskan en eagle för att ta tävlingen till särspel. Det blev par, och Ernst kunde jubla över sin andra seger på den amerikanska proffstouren, och den första på sex år.

– Det var länge sedan. Mycket längre sedan än det borde ha varit. Men oj vad bra det känns nu. Jag har jobbat hårt för det här, säger 28-åringen.

”Spelade mycket bra”

Anna Nordqvist får däremot fortsätta jaga sin första LPGA-seger sedan 2017, men hon säger att hon ändå går stärkt från tävlingen och att hon kan ta med sig många positiva saker till nästa helgs majortävling, ANA Inspiration.

– Jag tycker ändå att jag gjorde många bra saker i dag också. Sista nio hade jag många bra puttar, det var bara det att de inte gick i, säger hon till LPGA-tourens hemsida.

– Jag spelade mycket bra den här veckan. Men det var som att det inte var min tur nu. De senaste veckorna har varit tunga, så jag är glad över att spelet rör sig i rätt riktning.

Strax bakom tätstriden slutade Linnea Ström nia och Pernilla Lindberg elva. Caroline Hedwall, som låg sjua inför söndagen, halkade ner till en delad 15:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet