Foto: Bildbyrån

Nordqvist vann mot världsettan – vidare i Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist imponerade i sin tredje gruppmatch i LPGA-tourens matchspelstävling på golfbanan Shadow Creek i Las Vegas och besegrade sydkoreanska världsettan Ko Jin-young.

– Jag spelade riktigt bra och kände lite som att jag inte hade något att förlora. Hon är ju världsetta så jag visste att det skulle bli tufft men jag är stolt över att jag lyckades vinna när det behövdes, säger Nordqvist enligt Svensk Golf.

Den 59-rankade svenskan avgjorde matchen på andra nio då hon spelade hem hål 11, 13 och 14. Redan på hål 15 hade hon säkrat segern i matchen.

LPGA-touren

Nordqvist, som inledde tävlingen med en förlust mot tyskan Caroline Masson och sedan vann mot amerikanskan Natalie Gulbis, tog sig tack vare segern mot Ko Jin-young vidare till åttondelsfinal där hon möter 23-rankade thailändskan Ariya Jutanugarn under lördagen.

KLIPP: Kaos när Mickelson skrev historia i PGA-mästerskapen (24 maj 202

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet