Norén får inte spela finalen i Atlanta Foto: TT Nyhetsbyrån

Norén missar PGA-avslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget spel för Alex Norén när PGA-tourens slutspel Fedex Cup ska avgöras.

Svensken hade behövt ett bra resultat i helgens tävling i Illinois, men föll tillbaka i fältet under avslutningsdagen.

Alex Norén låg inför helgen en bra bit från att kvalificera sig till Fedex Cup-finalen, men det fanns en chans, om han fick till en bra placering på Olympia Fields utanför Chicago.

Men den 26:e plats han hade på söndagsmorgonen – och som hade behövt förbättras rejält – blev till slut en delad 40:e plats. Två tidiga bogeys på den svårspelade banan förstörde chanserna, och till slut gick Norén runt på 72 slag, två över par, för totalt plus åtta.

Därmed slutar Norén 52:a på Fedex Cup-rankningen, där bara de 30 bästa är kvalificerade för den slutliga finalen. Ende nordbo i tävlingen blir nu norrmannen Viktor Hovland.

Woods missade också

Inte heller Tiger Woods får spela nästa helg. Stjärnan hade behövt placera sig bland de tre främsta i helgen, men slutade först på en delad 51:a plats med sammanlagt plus 11 och 15 slag från segraren Jon Rahm.

– Jag missade på fel ställen, och när man gör det på den här banan straffas man direkt, säger Woods till PGA-tourens hemsida.

Rafflande slut när Rahm vann

Spanjoren Rahm var bäst av alla under söndagen, och hans sex slag under par räckte för att komma ikapp ledaren Dustin Johnson.

men det blev en rafflande avslutning där Johnson satte en lång svår putt på sista hålet för att tvinga fram ett särspel.

Men Rahm lät sig inte nedslås utan gjorde samma sak på första särspelshålet fast bara lite värre. Spanjoren satte en 20-metersputt för att kamma hem segern.

Det var dock inte tillräckligt för att vara seedad etta inför avslutningen. Där går Johnson ut som ledare och får därmed inleda tävlingen i Atlanta nästa helg på –10, två slag före Rahm och tre före Justin Thomas.

Övriga i fältet får i fallande rankningsordning bonusslag inför de avslutande fyra ronderna.

MER GOLF: Nordqvist tappade ledningen – två bogeys förstörde slutrundan (31 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.