Henrik Norlander. Foto: TT

Henrik Norlanders succérunda i Ohio

Uppdaterad
Publicerad

Två över par i går – sex under par i dag.

Henrik Norlander, 33, spelar fin golf på PGA-touren i Ohio.

– Jag hade en grym avslutning i går med birdie på hål 13 och 18, så jag hade en skön känsla när jag kom ut i morse, säger han till SVT Sport.

Förhållandena på Muirfield Village i Dublin i Ohio var inte de bästa igår. Vinden gjorde det svårt för golfarna. För Henrik Norlander blev det en 74-runda, två över par.

I dag följde den 33-årige svensken upp med en kanonrunda: 66 slag.

– Det var bra, det var stabilt från början. Jag puttade bra och greenerna var bättre idag, det var inte så upptrampat som i går eftermiddag. Ingen vind heller i morse. Jag spelade okej i går också, det var riktigt tufft bara. Jag hade en grym avslutning med birdie på 13 och 18 igår, så jag hade en skön känsla när jag kom ut i morse, säger Norlander.

”Jag hade rätt mindset”

Det låter som att avslutningen i går bäddade för en fin runda i dag?

– Ja, precis.

– I går blåste det så mycket när vi värmde upp, så någonstans runt par kändes okej. 74 slag var inte så farligt. Det var inte vad jag hade hoppats på, men jag kände ingen panik.

Han har känts sig i form den senaste tiden och tycker att rundan på 66 slag i dag är ett skönt kvitto på det.

– Jag hade rätt mindset i går, jag spelade inte dåligt. Det var mer att det var svårt att välja rätt klubbor och läsa vinden. Så jag tycker att jag har haft grymt bra attityd, gårdagens varv var bättre än vad scoren var. Det känns bra.

”Jag får attackera lite mer”

Nu väntar två rundor – lördag och söndag.

– Jag får attackera lite mer, spela lite mer aggressivt. Det är en rätt speciell bana, den är jättebra. Men du kan slå ett nästintill perfekt slag, men så blir det ändå bogey. Marginalerna är inte så stora om du spelar för aggressivt. Det är viktigt att jag spelar mitt spel, inte försöker tvinga fram något – då kan det gå åt andra hållet.

Men du låter trygg inför helgens avslutning.

– Det är tråkigt att säga, men jag försöker ta ett slag i taget. Jag vet att jag spelar bra just nu.

MER GOLF: Krabba orsakade problem för Watson (21 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.