Ny tuff dag för Nordqvist Foto: TT

Nordqvist missade kvalgränsen i Illinois

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist gick tungt på LPGA-mästerskapen i Illinois, USA.

Fem slag över par på gårdagens förstarunda följdes upp med två över par dag två, vilket ger Nordqvist totalt sju slag över par efter två spelade dagar. Ett resultat som innebär att hon missade kvalgränsen.

Även Madelene Sagström och Caroline Hedwall slutade sju över par efter två dagars spel. Jenny Haglund (åtta över totalt) och Charlotta Sörenstam (15 över totalt) missade även de kvalgränsen.

Golf

Dani Holmqvist har gått desto bättre. Efter två spelade rundor ligger hon på ett slag under par för dagen, ger totalt tre under par. Ett resultat som räcker till en delad åttondeplats inför den tredje rundan.

Holmqvist är tre slag efter ledartron, kanadensiskan Brooke M. Henderson och sydkoreanskorna So Yeon Ryu och Sung Hyun Park.

– Det gick upp och ned i dag. Jag hade önskat att jag sköt lite bättre i dag, men att gå ett under när det är så varmt och blåsigt är ändå bra, sade Henderson till LPGA:s hemsida.

Pernilla Lindberg var den andra svenskan som klarade kvalgränsen. Hon är tre över par efter två dagars spel.

Följ tävlingen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet