Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rory McIlroy vägrade ta i hand med Patrick Reed. Foto: Twitter/Bildbyrån

Patrick Reed kastade peg mot Rory McIlroy

Uppdaterad
Publicerad

Golfstjärnorna Patrick Reed och Rory McIlroy har hamnat i ett infekterat bråk.

När Reed gick fram för att hälsa fick han kalla handen av McIlroy och slängde då istället iväg en peg mot konkurrenten.

– Uppför man sig som ett omoget barn kan man lika gärna behandla honom som ett, säger Reed.

Inför veckans golftävling i Dubai utspelade sig udda scener mellan Patrick Reed och Rory McIlroy som grundar sig i deras helt olika inställningar till den omstridda LIV-touren.

Reed anslöt sig till saudistödda touren förra sommaren medan McIlroy är en av de största kritikerna.

Patrick Reed gick fram till McIlroy för att hälsa och tog först i hand med caddien. När han sedan ignorerades av McIlroy kastade han en peg mot honom. Klippet på incidenten har spridit sig och blivit en stor snackis i golfvärlden.

– Eftersom mina peggar har reklam från vårt lag i LIV Golf så kastade jag en peg på marken som en liten barnslig kul markering. Lustigt hur en sådan liten grej kan förvandlas till att jag nästan knivhuggit honom, säger Reed på en presskonferens.

”Inte så trevligt”

Patrick Reed stämde nyligen en kommentator och tv-kanal för en stor summa pengar för ärekränkning. Han menar att de upprepade gånger kallat honom för fuskare och kritiserat honom och andra för att gå över till LIV-touren. McIlroy berättar att han kallats som vittne – något han inte uppskattar.

– Jag var hemma med min familj på julafton och ville bara ha lugn och ro. Då är det inte så trevligt när en advokat kommer och knackar på dörren… Jag lever i verkligheten, jag vet inte vilken värld Patrick Reed lever i. Om jag vore honom hade jag inte förväntat mig en hälsning eller handskakning.

Se klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.