Sagström har vilat sig iform

Sagström: Jag har vilat mig i form

Madelene Sagström slår ut imorgon i årets sista major på damsidan Evian Championship. Den svenske LPGA-rookien har gått från klarhet till klarhet i år och kommer till tävlingen i Frankrike med gott självförtroende. Men hon har laddat upp på ett annorlunda sätt.

– Jag har typ inte tränat så mycket utan jag har vilat och förskt att hitta synk med kroppen. Jag känner att formen börjar ta sig. Harhaft två veckor när det gått lite ned men nu börjar jag känna att det går uppåt, säger Sagström till golfförbundets utsände i Frankrike.

Sagström ser fram emot spelet på Evian Resort-banan som är mycket ondulerad.

– Det lutar mycket. Man slår antingen så eller så, säger Sagström och visar med händerna åt båda hållen. Den är utmanande på det sättet så jag tycker det är en riktigt bra mästerskapsbana.

Igår sa Sagström att hon gillar när banorna är svåra.

– Jag gillar när banorna blir svårare och när det krävs mer mentalt. Jag tror att majors kan bli en favoritgrej, säger Sagström, som i hennes första major i år, PGA-mästerskapen,  slutade delad elva och och blev bästa svenska.

Evian Championship inleds imorgon.  Anna Nordqvist, som till TT säger att hon är 85 procent återställd efter sin körtelfeber,  Madelene Sagström, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall  och Johanna Gustavsson ställer upp. Dani Holmqvist är första reserv.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.