Fredrik Andersson Hed och Tiger Woods. Foto: Bildbyrån

”Sista beviset på en fantastisk comeback”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Fredrik Andersson Hed är en av många som är imponerad av Tiger Woods nya majorseger.
– Det är sista beviset på att han har gjort en fantastisk comeback, säger han.

Tiger Woods spelade upp sig under den avslutande rundan av US Masters när ledande Francesco Molinari.

– Frågan i dag var om han skulle bli nervös och spänd och inte klara av att spela bra på slutet men det visade han att han klarade av att spela trots nervositet. Och en stark avslutning av Tiger med två under på de sista sex, säger SVT:s expert Fredrik Andersson Hed.

Han är imponerad över första majorsegern på elva år.

– Till att börja med är det fantastiskt roligt att Tiger Woods har vunnit en major tävling igen. Även om han har gjort många imponerande resultat sedan comebacken är en major det sista beviset på att han har gjort en fantastisk comeback.

– Själv tycker jag att det är oerhört imponerande för att det är så länge sedan han vann senaste.

Hur tror du att han kommer att ranka den här majorsegern?

– Svårt att säga nästan, för att det är så länge sedan den sista var. Men för hans del så kommer det var otroligt stort att han lyckades slutföra den här comebacken. Så därför tror jag att han kommer ranka den här väldigt högt.

Men han tror inte att det här är slutet för den 43-årige amerikanen.

– Nu kan han få en nytändning igen. Han var med och hade chansen redan förra året i ett par majortävlingar. Så nu när han har fått vinna igen så tror jag att han får ny motivation att jaga ikapp Jack Nicklaus 18 majorsegrar.

– Det är något som han har haft som mål länge. Men det har nog försvunnit iväg från hans radar med alla skador och så men nu är nog det målet tänt igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer