Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jake Knapp, 29, som gör sin rookiesäsong på PGA-touren, skrällvann Mexico Open. Foto: Kyle Terada / BILDBYRÅN

Skrällen på PGA-touren – rookien Jake Knapp vann Mexico Open

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan jobbade Jake Knapp som nattklubbsvakt i Kalifornien.

Nu har den 29-årige amerikanen vunnit sin första PGA-titel.

Jake Knapp gick en kamp om segern mot finländaren Sami Välimäki. Men kunde efter en bländande avslutning i Vidanta, Mexico, fira sin första stora titel.

Knapp träffade inte fairway förrän åttonde hålet i söndagens avslutande runda, och hade blott två träffar på fairway totalt.

Förutom en prischeck på dryga 15 miljoner kronor, innebär segern en säkrad plats till The Masters på Augusta National i mitten på april.

– Det känns helt otroligt, säger 29-åringen i vinnarintervjun från greenen, vars resa till toppen har varit långt ifrån spikrak.

Jobbade som dörrvakt

I flera år harvade han runt på Korn Ferry-touren, nivån under PGA, men missade kvalgränsen säsongen 2020/2021.

För att få in pengar började Knapp, som blev proffs 2016, jobba skift som säkerhetsvakt på en nattklubb i Kalifornien – en stor kontrast mot livet som golfstjärna.

– När du står där klockan ett på morgonen varje fredags- och lördagsnatt, inser du hur bra du har det när ditt jobb är att resa runt och spela golf, säger Knapp.

”Jag bara saknar honom”

Ännu mer känslosamt blev det när Knapps farfar, Gordon Bowles, kom på tal. Han gick bort förra året och Knapp, som har farfaderns initialer intatuerade på armen, tillägnade segern till honom.

– Jag bara saknar honom, att prata med honom. Jag önskar han kunde uppleva det här, det var alltid min – och även hans – dröm att jag får stå här i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.