Annika Sörenstam hyllade Donald Trump i januari när hon tog emot frihetsmedaljen av den dåvarande presidenten. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Sörenstam hyllade Trump: ”Jag vill tacka dig”

Uppdaterad
Publicerad

I dag gör Annika Sörenstam comeback på LPGA-touren efter 13 år.

Samma dag publiceras det bilder där hon hyllar USA:s före detta president Donald Trump i Vita Huset.

– Jag vill tacka dig för allt du har gjort, sa Sörenstam till Trump när hon besökte honom för att ta emot frihetsmedaljen.

Annika Sörenstam fick svidande kritik för att ha tagit emot presidentens frihetsmedalj av Donald Trump dagen efter stormningen av Capitolium.

Nu har bilderna från medaljceremonin i Vita Huset den 7 januari kablats ut. Det är programmet ”In depth with Graham Bensinger” som har publicerat bilderna och en längre intervju.

”Jag vill tacka dig”

Där ser man hur Sörenstam hyllar Trump.

– Jag vill tacka dig för allt du har gjort för vårt land, säger hon och applåderar tillsammans med övriga personer i Vita Huset.

– Speciellt för det arbetet du har gjort under coronakrisen. Jag vet att det har varit tufft och utmanande, säger Sörenstam.

”Jag delar sorgen”

Sedan tackade hon för frihetsmedaljen.

Ceremonin ägde rum dagen efter stormningen av Capitolium. Hon fick, som sagt, ta emot en hel del kritik. Hon uttalade sig om Capitolium i mitten av januari.

– Jag delar sorgen och rädslan som alla känner efter det som hände vid Capitolium. Det var en mörk dag i USA:s historia, sa hon då.

I dag gör Sörenstam comeback på LPGA-touren efter 13 år. Hon spelar på hemmabanan Lake Nona i Florida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.