Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter andraplatsen i The Masters tror flera att det här kan bli året som Ludvig Åberg tar sin första major. Se golflegendaren Annika Sörenstams kommentar om stjärnan. Foto: TT/SVT

Sörenstam tror Åberg kan bli världsetta: ”Bettar inte emot det”

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åbergs framgångssaga fortsätter efter succén i The Masters.

Nu tror golflegendaren Annika Sörenstam att han kan bli bäst i världen.

– Ser inga svagheter, säger hon till SVT Sport.

Topp tio i världen, tvåa i majordebuten och vinster på såväl Europatouren som USA-touren. 24-årige Ludvig Åberg har ett sällan skådat förstaår på proffstourén.

Något som imponerar på Annika Sörenstam.

The Masters

– Jag var imponerad innan The Masters. Han fick inte tillräckligt med uppmärksamhet. När han fick Ben Hogan Award två gånger (priset för bästa collegegolfspelaren i USA) förstod jag att han var ”the real deal”.

Sörenstam lyfter fram Åbergs sving som skåningens starkaste vapen och ser inga egentliga svagheter och att han trots sin unga ålder imponerar med sitt lugn.

– Man kan säga att han är ung och saknar erfarenhet, men det är ju något som kommer med tiden. Så det ser jag snarare som en styrka, att han bara kan bli bättre.

Just nu ser The Masters-vinnaren och världsettan Scottie Scheffler mer eller mindre oslagbar ut men det är något som Sörenstam tror Åberg kan ändra på – hon menar att han kan bli världsetta.

– Jag skulle inte betta emot det. Jag kan säga att topp tio kommer vi nog bli vana vid att se honom.

KLIPP: Vem är Ludvig Åberg?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vem är Ludvig Åberg? Lär dig mer om stjärnskottet i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet