Foto: Bildbyrån

Stark tvåa i tourfinalen – missade USA-chansen

Uppdaterad
Publicerad

Det var nära – men det blir inget slutkval till LPGA-touren för golfspelaren Maja Stark. Hon hade behövt vinna Europatourfinalen i Spanien för att säkra platsen, men slutade tvåa.

”Det svider lite”, säger 21-åringen i ett pressmeddelande.

Hemmapspelaren Carlota Ciganda hade fem slags försprång till Stark inför slutvarvet på Los Naranjos-banan, ett försprång som inte krympte mer än att Ciganda kunde vinna med fyra slag före svenskan.

Under den sista ronden gick Stark på 66 slag, sex under par. För andraplatsen i tävlingen fick hon motsvarande 559 000 kronor i prispengar.

De fem bästa på Europatouren i år får en plats i det sista kvalsteget till den största golftouren för damerna, LPGA. Stark blev sexa.

”Att vara så nära topp fem svider lite, det var mitt mål för veckan. Jag visste att jag var tvungen att vinna och jag hade inget annat i tankarna. Det var nära men Carlota spelade väldigt bra, så jag kan inte vara ledsen för det. Jag försöker igen nästa år, säger 21-åringen i ett pressmeddelande.

”Och att inte göra en enda bogey sista dagen när man går för varje pinne, det är ganska bra.”

Stark blev proffs i somras och har i höst tagit sina två första segrar som proffs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.