Foto: Bildbyrån

Starks form står sig – i ledning i Madrid

Uppdaterad
Publicerad

I söndags vinnare i Australien – i dag i delad ledning på Europatouren i Madrid tillsammans med Jessica Karlsson.

Maja Stark tycks inte ha några problem med dygnsomställningen.

Titelsegern i Australien var hennes första för året och den tredje på touren sedan hon debuterade förra året. Innan Stark slog till i söndags hade hon två raka andraplatser bakom sig.

22-åringen går från klarhet till klarhet. I Madrid visade hon att den fina formen inte påverkats av den lång resan. Stark gick runt på 67 slag och delar ledningen med Jessica Karlsson och Agathe Sauzon.

– Mina utslag gick överallt i dag också, ett tag, men det har blivit bättre. Det var ganska stabil puttning, några bra järnslag och en ganska lätt dag på jobbet, säger Stark.

”Har mer energi”

Karlsson slog åtta birdies och tre bogeys. 29-åringen känner sig fortfarande trött sedan hon drabbades av covid-19 i januari. Läkare tror att hon har drabbats av långtidscovid.

Tävlingen i Madrid är Karlssons blott andra på Europatouren hittills i år.

– Jag mår mycket bättre. Jag har lite mer energi. Vi får se hur jag känner mig i morgon för det är verkligen upp och ner. I dag var en bra dag. Vissa dagar är dåliga och jag känner mig riktigt trött och vill ligga i sängen hela dagen, säger Karlsson.

ARKIV: Maja Stark i topp i Australien (29 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.