Henrik Stenson. Foto: TT

Stenson en vinnare efter stödsamtal med coachen

Uppdaterad
Publicerad

Det var länge sedan sist, augusti 2017 närmare bestämt, men nu är Henrik Stenson åter igen en vinnare. Samtal med coachen efter den misslyckade tävlingen i Dubai för två veckor sedan var segerreceptet.
– Jag kom till den här tävlingen med en bättre känsla, säger Stenson.

Efter ett tungt 2019 avslutade den svenske golfstjärnan året med att sätta världseliten på plats – och vinna Tiger Woods stjärnspäckade tävling Hero World Challenge på Bahamas. Det var efter 44:e-platsen i Dubai, en tävling som dagens tvåa Jon Rahm vann, efter att inte ha gått någon rond under 70 slag som Stenson satte sig ner med coachen Pete Cowan och pratade igenom situationen.

Stenson identifierade nyckelhålen för dagens seger i tävlingen som spelades under fyra ronder onsdag till lördag.

– Jag gjorde några viktiga parräddningar på hål 11 och 14 och givetvis var dagens slag det jag gjorde med träfemman på det 15:e hålet där jag var någon decimeter från en albatross. När jag spelar på toppen av min förmåga kan jag mäta mig med de bästa, säger Stenson i en intervju på banan, enligt Reuters.  

Svensken gick som tvåa ut i ledarboll på det fjärde varvet, ett slag bakom Gary Woodland.

Ett slag före spanske fjolårssegraren

Men till skillnad från Stenson kunde amerikanen inte upprätthålla sitt fina spel från de tre föregående rundorna. Woodland tappade rejält och spelade tidigt bort sig från segern.

I stället gick Stenson upp i ensam ledning med framför allt Tiger Woods, Jon Rahm och Patrick Reed jagande bakom sig. 43-åringen höll dock undan – och när han sänkte en kort putt för par på det 18:e hålet var saken klar.

Efter att ha gått runt på 69, 67, 68 och avslutande 66 slag landade Stenson på en slutscore på 18 under par – ett slag före spanske tvåan och fjolårssegraren Jon Rahm.

Stenson får inte tillgodoräkna sig segern på PGA-touren eftersom startfältet på 18 spelare är för litet.

ARKIV: Norén och Stenson firade vilt efter segern i Ryder Cup

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Norén och Stenson firade vilt efter segern i Ryder Cup

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer