Foto: BILDBYRÅN

Stenson inför The Open: ”Vi tror på start”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan vann han The Open – och blev historisk. Men årets deltagande har hotats av skadeproblem. Nu lämnar Henrik Stenson ett försiktigt positivt besked.

– Vi tror på start. Armen kändes sådär efter spel på hemmaplan igår så vi tar det hyfsat lugnt dagarna som kommer, skriver Stenson till Svenskgolf.se.

På torsdag inleds majortävlingen British Open, också känd som The Open, som Henrik Stenson vann 2016 och blev genom det den första svenska herrspelaren att vinna en major.

Men inför årets upplaga av tävlingen som avgörs på Carnoustie har han tampats med en skadad armbåge. Förra veckan var han tvungen att lämna återbud till Scottish open, men nu hoppas han att vila och behandlingar ska få honom i form till The Open.

– Givetvis har uppladdningen inte blivit som vi vill. Banan här är lika brunbränd som Liverpool var 2006. Det kommer att bli svårspelat om detta håller i sig och lite vind på detta, berättar Stenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.